Visszakéz

Felháborít egy hír? Szemét dolgok folynak a világban? Támadnak a trollok? A zsidók? A kommunisták? A gárdisták? A cigányok? A fideszesek? A tótok? Dühítenek jobbról? Vagy balról? Próbáld ki, milyen a világ az ő szemszögükből! Ha jobbról arcul ütnek, mielőtt odabaszol balról, nézd meg, ki volt az...

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Archívum

HTML

Trianon Szlovákiából

2010.06.04. 13:07 | PubiX | Szólj hozzá!

Amiről a hírek szólnak:

 

A révkomáromi polgármester szerint törvénytelenül akarnak emléktáblát elhelyezni a városban szlovák kormánypárti politikusok. A trianoni békeszerződést helyeslő tábla pénteki avatásán várhatóan részt vesz Robert Fico szlovák miniszterelnök és Ján Slota szlovák nacionalista pártvezér. A polgármester szerint a tábla kihelyezésére nem kértek engedélyt. 
Keddi sajtóértekezletén a magyar Országgyűlésnek a Nemzeti Összetartozás Napjáról elfogadott törvénye kapcsán Fico kifejtette, a jogszabály hatalmas feszültséget és bizalmatlanságot szül, veszélyezteti Közép-Európa nyugalmát és biztonságát. A szlovák kormány minden eszközt megragad, hogy figyelmeztesse azokat a nagyhatalmakat, amelyek a trianoni szerződést aláírták, mondta, és elhatárolódik a magyar törvénytől. "Határozottan elutasítunk minden olyan konstrukciót, amivel a magyar parlament előáll. Ez a törvény sem a magyaroknak, sem Közép-Európának nem hoz semmi jót, de annak az értékrendnek sem, amelyhez mindannyian ragaszkodunk" - fogalmazott. Ficót aggasztja, hogy Magyarország tevékenysége, mely szerinte árt a szlovák-magyar viszonynak, folytatódni fog.

 

Visszakéz:

 
Szlovák vagy. Pozsonyban laksz, azaz Bratislaván. És a tököd tele van a magyarok faszkalapkodásával.
Pozsonyban ma nem egész 4 százalék magyar él. Mit ugatnak ezek?! Hogy száz éve a fele volt a népességnek a magyar? Kit érdekel, az száz éve volt! És közbejött Trianon, aminek az említésétő is frászt kapnak a magyarok. Pofáznak itt nekünk ezeréves történelemről, meg hogy Szlovákia mindig Magyarország része volt, és nem átallanak azzal jönni, hogy Szlovákia egyébként se volt soha önálló ország... Szarnak való nép ez! Mi ötszáz éve is itt voltunk, amikor ezek bebotorkáltak ide a primitív nomád népeikkel - mert az se egy nép volt, olyan volt, mint a koldusszar, minden volt benne, ami csak a környéken föllelhető! Idejöttek a nomádok, és mi, a fejlett, letelepedett szláv népek, megtanítottuk nekik, hogyan kell kőből várat építeni és hogyan kell földet művelni. És most ezek pofáznak nekünk?
Igen, Szlovákia fiatalabb, mint a lányom. De miért, bakker? Ezek miatt! Hát akkor ne szövegeljenek ezek nekem, és ne találják ki, hogy állampolgárságot adnak az itteni - majdem mondtam valamit, kiknek...
Az igazságos trianoni döntés után a magyar határokon kívül maradt tízmillió ember, ez igaz. De megkérdezték valaha, hogy azok mind visszavágytak-e Magyarországba? Kik voltak azok? Magyarok? Frászt! Javarész mindenféle náció, románok, rácok, horvátok, szlovákok, szlovének, sokácok, bunyevácok, szászok... Tessék végiggondolni, magyarok, mi lenne, ha komolyan vennétek a saját gondolatmeneteteket! Szép is lenne, ha MINDEN egykori magyar állampolgár közvetlen leszármazottja állampolgárságért folyamodhatna nálatok! Pedig így lenne tisztességes, nemdebár?! Abba belegebednétek, és meg is érdemelnétek a nagy pofátokkal.
Én meg itt csendben olvasom a Svejket, és benne Vodicka árkászt, aki hazasürgönyözött Ceské Budejovicébe, hogy minden haver jöjjön azonnal Kassára, mert annyi ott a magyar, hogy nem győzi egyedül pofán verni mindet... 
 
Hát, szép testvérem, így látszik ez innen, Szlovákiából...
 

Címkék: trianon szlovákia állampolgárság hasek svejk

A bejegyzés trackback címe:

https://visszakez.blog.hu/api/trackback/id/tr782056002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása